logo header

UW PARTNER IN

QPQ / TENIFER / TUFFTRIDE / MELONITE & SPUTCOAT

Bij FERRODUR zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van HARDE, SLIJTVASTE en CORROSIEBESTENDIGE lagen op STAAL, GIETIJZER en INOX.

dummy image

Waarom kiezen voor Ferrodur?

  • Snelle dienstverlening
  • Betrokkenheid door vakmanschap en jarenlange ervaring
  • Korte leveringstermijnen
  • Eigen metallografisch labo voor destructief onderzoek

QPQ
TENIFER
TUFFTRIDE
MELONITE

NITROCARBONEREN

Diffunderen van harde, slijtvaste en corrosiewerende oppervlaktelagen op staal en gietijzer. Harde en slijtvaste lagen op Inox.

Voor het verbeteren van de eigenschappen van onderdelen en gereedschappen voor machine- en apparatenbouw, staat een eindeloze rij van oppervlaktebehandelingen ter beschikking, zowel van thermische, chemische, thermochemische en galvanische aard.

Daarin neemt het “zoutbadnitreren” een thermochemische behandeling, die vooral bekend is onder de namen “TENIFER”, “TUFFTRIDE”, “MELONITE”, sinds lang een gevestigde plaats in.

Door de uitbreiding van deze behandeling met polijsten en oxyderen, “QPQ” genaamd, is aan de bestaande eigenschappen een zéér hoge corosieweerstand toegevoegd.

Bij de “QPQ”-behandeling worden er stikstof en koolstof aan het oppervlakte toegevoegd, door middel van een thermochemische diffusiebehandeling.

Download de PDF
QPQ example 1
QPQ example 2
QPQ example 3

SPUTCOAT

Verhindert het aankleven van lasspatten.

Door deze behandeling kunnen alle hulpgereedschappen die bij het lassen in aanmerking komen, zoals : laskalibers, lasgabaris, lasmontages, enz., behandeld worden teneinde het aankleven of inbranden van lasspatten op dit hulpgereedschap te verhinderen.

Hetzelfde procedé wordt eveneens met veel succes aangewend op Gasmondstukken van Laspistolen en Lasrobotten voor "MIG" en "MAG"-systemen.

De aangebrachte laag geeft geen vorm- of maatverandering, is hard, krasbestendig en slijtvast, is temperatuurbestendig tot 450° C en heeft bovendien een hoge corrosieweerstand met een esthetisch zwart uitzicht.

Download de PDF
sputcoat example 1
sputcoat example 2

Op bezoek komen bij Ferrodur?

Bij FERRODUR zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van HARDE, SLIJTVASTE en CORROSIEBESTENDIGE lagen op STAAL, GIETIJZER en INOX.